Enviat per: annacarpena | 30 Juny 2009

Canvi, ara són els usuaris qui dominen la xarxa

Claredat, facilitar la vida, conèixer el client és el que es necessita per ser un bon emissor d’ajuda a Internet.

Gerry McGovern, un dels gestors més importants del món digital, ens presenta cada dimarts els seus articles analitzant Internet al diari El País.

Sempre s’ha dit que el client és el més important, en el cas d’Internet encara ho és més. McGovern afirma que el que realment importa són aquestes persones que busquen per Internet solució a les seves necessitats.

Els hem de tenir amb compte alhora de crear la nostra web i els seus serveis. S’han de posar les coses fàcils i clares perquè trobi el que busca el més ràpid i exacte possible. Hi ha diverses maneres de facilitar la feina als cients, com la negreta per destacar allò més important, parlar d’un sol tema per pàgina web o la repetició de paraules i idees clan diverses vegades a la web.

Les empreses han d’utilitzar paraules clau a les seves webs, adaptar-les al llenguatge del client, per tal que puguin accedir-hi més usuaris. En pot ser exemple l’ús molt més freqüent de les paraules : “vuelos baratos” més que no pas “tarifes econòmiques” per buscar vols a Internet. Ryanair és un clar exemple de que el factor barat i gratuït és molt important en els clients.

El més important del que vulguem comunicar ha d’aparèixer al principi, si el usuari no l’interessa o perd l’atenció, s’haurà quedat amb el més important. La claredat ha de ser la base de la pàgina, hem de servir al client i fer-li la vida més fàcil. Google és el buscador més important i  un portal amb moltes eines d’ajuda a l’usuari.

Les empreses han de adaptar la seva actuació a les noves actuacions del client, ara són ells els qui manen i s’han de crear sistemes de proximitat i connexió pel seu millor coneixement. És important conèixer el cient, fins i tot millor que ells mateixos, per donar-li el que necessita.

Finalment un altre aspecte molt interessant i útil que podem fer servir  a les nosres pàgines són els enllaços que ens duguin a altres pàgines que hi estiguin relacionades amb el que ens interessa.

Aquí trobareu un recull d’articles de McGovern publicats a El País:

· ¡Es el contenido, estúpido! Optimice su web para los buscadores
· Detrás de la página principal de Google
· La lección de Rynair en Internet
· ¿Qué necesitan sus clientes de su página web?
· Conozca realmente a sus clientes
· El verdadero precio del contenido
· La importancia de pensar en el lector

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: