Enviat per: annacarpena | 27 febrer 2009

Jugant amb el So, el Podcàsting

http://pullover_-_Taronja.mp3.mp3

Cada cop veiem més que els mitjans de comunicació van perden força davant les noves eines que ens va proporcionant Internet. N’és un cas el podcàsting. Una altra manera d’escoltar arxius sonors. Mitjançant la sindicació de continguts podem subscriure’ns a uns continguts sonors nous que rebrem amb regularitat gràcies a l’agregador que també ens baixa aquest tipus d’arxiu. Un cop tenim aquesta peça sonora, la podem escoltar a través de l’ordinador o ens el podem descarregar en el nostre ipod i endur-nos-el.

Si abans escoltaves les notícies de l’emissora de ràdio, ara ho pots fer a través de la seva web o et pots adreçar a altres llocs que també t’ho ofereixin. El podcàsting és una oportunitat per aquelles persones que els agradi un tema en concret, potser hi ha un bloger que li agrada el mateix i ha decidit penjar-ho, explicant coses que t’interessen. Aquests arxius de so poden ser més específics, cosa que els és impossible als mitjans generalistes. Tot i així, els mitjans que creen so poden seguir funcionant, poden ser la referència ja que, en principi, la seva informació és contrastada, cosa que els nous podcasters independents poden no ser-ho, és més, pot ser una oportunitat si pengen a les seves webs els seus programes, així els receptors poden anar-hi i escoltar allò que s’han perdut o que els interessa.

Aquet podcasting també és una oportunitat per moltes persones independents que els agrada comunicar, o que tenen un grup de música i que es volen donar a conèixer, o simplement pel fet de que hi hagi una difusió més gran de coneixement, cultura gràcies al so.

Per tal de que quedi més calar:

Aquest esquema ens explica una mica millor de que es tracta el Podcàsting.

Aquest és el programa de descarga RSS d’arxius sonors.

Podem trobrar aquest tipus d’arxiu i subscrurivir-nos a les webs…

Música Lliure Lloc web on trobarem diferents opcions de descàrrega de música en català

iCat fm Permet subscriure’s a diferents continguts del podcàsting

Podcasters Web que ens mostra diferents llocs webs que podem visitar que ofereixen la opció de subscripicó als continguts sonors.Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: