Enviat per: cristinacasellas | 20 febrer 2009

Tots som periodistes

Tots som periodistes

 

Internet+ la web 2.0+ els blogs= Periodisme ciutadà.

 

Aquesta equació fa referencia a un nou moviment molt estès a la xarxa, un periodisme del poble, també conegut en anglès, com un Participatary Journalism.

Alguna cosa al carrer, alguna cosa molesta que necessiti dir o curiosa? doncs aquest periodisme consisteix a donar a conèixer aquestes noticies, difondre nova informació.

 

Al 1995 un home va adonar se d’aquests canvis , Nicolás Negroponte, va preveure que els ciutadans utilitzarien un mitjà per exposar les seves notícies sense els diaris, encara que, uns anys més tard, Dan Gillmor, amb un nou llibre ,We the Media, es donà ha conèixer com el pare del periodisme ciutadà. Els diaris deixen de tenir la exclusivitat d’informació.

 

Però, aquest fenomen del periodisme ciutadà té un inici?

Els atacs terroristes del 2001, als Estats Units van col.lapsar totes les xarxes d’informació per no poder donar totes les novetats, van ser els internautes, els quals,va utilitzar els blogs com a principal mitjà noticies.

 

Això planteja un problema, el periodista es necessari, els mitjans tradicionals han perdut?

Si es cert, que actualment tothom té accés a Internet, però el periodista va més enllà, transmet informació contrastada. Tots els dos periodismes poden conviure i es veu en exemples a la xarxa i la utilització encara de diaris escrits amb la seva còpia a Internet.

Buttop és un exemple, periodistes editen les informacions publicades per els ciutadans i de la mateixa forma, el Periódico ofereix informació de periodistes amb la seva versió en paper.

Anuncis

Responses

  1. […] aquest Blog, un espai personal amb el que es poden tractar els temes interessants i així formar un Periodisme Ciutadà. Els periodistes convencionals poden ser afectats per aquest nou periodisme o adaptar-se a la […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: