Enviat per: annacarpena | 19 febrer 2009

Somi-hi tots! Difusió en massa.

Avui farem una petita reflexió, segurament no parlarem d’aspectes tan tècnics com en altres entrades. I us preguntareu per què? Doncs una de les respostes podria ser que tanta tècnica al final… s’acaba fent una mica pesada; però la veritat és que toquem un tema que ens afecta a tots i en especial als periodistes.

La gran difusió de la interactivitat i de les eines que proporciona la web 2.0. ha fet, i de fet fa, que els ciutadans juguem un paper actiu en el procés de recollida d’informació i de la seva difusió. Qualsevol persona amb una mica de sentit comú pot escriure sobre uns fets. És el que s’anomena el periodisme ciutadà.

Si ara tots els camins duen cap a una xarxa on tots: periodistes, audiència… ens trobem en un mateix pla, el paper del periodista queda en entredit. Un blog a vegades pot proporcionar més de primera mà els fets que estan passant.

No hem de ser alarmistes, si més no m’agradaria creure que si ens adaptem als nous temps, es pot crear un equilibri entre el periodisme veraç i eficaç i la opinió i relat dels fets d’aquelles persones que viuen en directe allò que està passant.

De fet, ja hi ha alguns aspectes d’aquesta interactivitat a la xarxa que funcionen a ple rendiment . En poden ser exemples els diaris digitals com la Vanguardia digital (opinió del lector, fotografies, cartes, enquestes, valoració de les noticies…) o l’altre diari digital Buttup.com que és fet per aquests periodistes ciutadans, però que és revisat per periodistes professionals.

Tots els mitjans han de fer aquest pensament, han de fer el pas cap a la digitalització. Han d’adonar-se de l’importància d’Internet i de la necessitat dels seus usuaris a comunicar-se i expressar-se.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: