Enviat per: cristinacasellas | 15 febrer 2009

Blog?

Blog?

 

 

Després de veure que va formar la web 2.0  cal mirar l’element més característic que va portar, els blogs.

El primer blog de la història va ser creat al 1997 per Jorn Barger amb la idea de crear un diari personal. Encara que, per altres autors, el web blog va ser utilitzat per primera vegada l’any 1992, per el inventor del navegador www,Tim Berners Lee . Així utilizava aquesta pàgina per donar a conèixer les seves investigacions.

 

Actualment, els blogs són la eina més utilitzada per els usuaris anònims d’Internet que donen informació al marge dels grans medis. Un blog és un espai on l‘autor pot expressar-se per mitjà d’entrades, que formen una interacció amb els altres usuaris d’Internet que poden comentar. 

Els blogs es formen amb unes característiques comunes, les entrades ordenades cronològicament de la més actual a la més vella són la base del blog, ja que a partir d’aquí es permet les opinions amb comentaris, una eina sense intermediaris amb una fàcil gestió.

Existeixen una gran varietat de servidors, que faciliten dissenys predeterminats, amb el CMS, per poder utilitzat i gestionar el blog sense necessitat de saber  llenguatge tècnic, els exemples més utilitzats són WordPress o Blogger. Els blogs també poden ser de àudio, en aquest cas audioblogs, vídeo com videoblogs

Per saber les característiques principals i comunes que fan del blog una eina fàcil i coneguda, podem veure aquest dibuix amb les parts essencials:

 blog-copia25

 

Per acabar podem veure alguns cercadors especialitzats en blogs per temes, conèixer diferents i sorprenents blogs de usuaris de tot el món.

Anuncis

Responses

  1. […] la web 2.0+ els blogs= Periodisme […]

  2. […] aquest Blog es van tractar els temes de les noves tecnologies a la xarxa d’Internet, una evolució […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: