Enviat per: annacarpena | 14 febrer 2009

D’ això s’en diu… Blog

Encara que sembli una ironia, avui parlarem de què és un blog. Dic això perquè si no existís aquesta eina no podia estar escrivint, publicant i per tant vosaltres llegint aquestes paraules impreses sobre la pantalla de l’ordinador.

Un blog és com un diari personal digital, és un lloc on pots escriure el contingut que consideris oportú amb els enllaços que creguis adequats per tal de crear una xarxa social. És una manera de crear informació del que t0interessa i alhora d’interactuar amb els altres usuaris que cerquen el mateix que tu. Dins d’un àmbit temàtic en concret.

El blog pròpiament dit va néixer cap a mitjans dels anys ’90.

Les seves característiques principals com a tal són la seva estructuració en continguts i que les entrades (és a dir publicacions de text, continguts) tenen un ordre cronològic invers (primer veurem l’últim que s’ha escrit).

Normalment un blog es va actualitzant de manera freqüent, els experts diuen que si no hi ha un mínim de 2 entrades aquest no és viu.

Tot i això, tantes paraules definint el blog i encara no hem parlat del més important que ens aporta: la interacció entre blogaires. Crea una relació entre els usuaris gràcies als comentaris que es poden deixar d0una entrada en concret.

Ara si que hi és tot…

Però si voleu buscar algun blog d’un contnigut especial podeu cercar-lo a través del buscador de blogs:


També sabeu que si voleu crear el vostre propi blog els sistemes de publicació CMS ens posen les coses fàcils per tal de crear el nostre propi blog de la manera més senzilla, nosaltres gairebé només ens hem de preocupar pel seu contingut.

Aquests poden ser:

Ja per finalitzar podeu mirar aquest vídeo de Commoncraft, que explica amb “plain english” què és un blog…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: